2022-08-31

MPS Västmanland anordnar en övning i sökinsats

I år fyller vi som organisation tio år. Det uppmärksammar region Västmanland under helgen 10-11 september med en storövning i Strömsholm utanför Västerås där allmänheten bjuds in att testa på att vara med vid en sökinsats efter en försvunnen person. 

– Det här blir ett gyllene tillfälle för dig som vill veta vad det innebär att vara med och leta efter en försvunnen person genom att delta själv. Vi kommer att iscensätta ett fiktivt försvinnande så att det blir så likt verkligheten som möjlig, säger Peter Öhqvist, utbildningsansvarig i Missing People Västmanland. 

Övningen, där även våra egna utbildade insatsledare och patrulledare från andra delar av Sverige deltar, genomförs i samarbete med bland andra Frivilliga Flygkåren, Svenska Sjöräddningssällskapet, Första Hjälpen Centrum, Medborgarskolan och polisen i Västmanland. 

I fjol fick jouren på Missing People ta emot totalt 473 ärenden runt om i Sverige, varav 313 ledde till en aktiv sökinsats. 

– I Västmanland har vi sedan 2012 hittills hanterat 45 ärenden och genomfört mer än 50 sökinsatser, säger Anna Österberg, regional verksamhetsledare för Missing People i Västmanland. 

För mer information kontakta Anna Österberg, verksamhetsledare i Västmanland på 010-4059530 eller anna.osterberg@missingpeople.se