Hoppa till innehållet

Missing Peoples sökinsatser

Nedan hittar du information om Missing Peoples sökinsatser, försäkring för de personer som engagerar sig och svar på våra mest förekommande frågor gällande Missing Peoples arbete.

Så går en sökinsats till

Som sökare i Missing People är du med och hjälper oss att hitta fler försvunna personer, återföra fler familjer och räddar liv. Det är helt gratis att registrera sig och alla över 18 år kan vara med och delta. När vi planerar att genomföra en sökinsats i det område som du har registrerat dig på får du en SMS-kallelse med information om tid och plats för sökinsatsen. Här kan du se vilka våra aktiva regionala avdelningar är. Det är inte obligatoriskt att delta och du behöver inte meddela oss i förväg om du har möjlighet att hjälpa till vid en specifik sökinsats. 

 

När du anslutit dig till angivna samlingsplatsen tar du kontakt med våra gruppledare i röda västar. De delar sedan in sökarna i olika patruller där en erfaren patrulledare tar hand om dig och din grupp och delger er all relevant information. Kan du inte vara med hela dagen? Det gör inget! Du ansluter och avviker som du vill.

Vad kan vara bra att ha med sig vid en sökinsats?
Vi rekommenderar att du tar med dig varma kläder, bra skor (sökinsatsen kan äga rum i svårare terräng), matsäck, dryck samt ombyte.

Försäkring vid sökinsatser

Du som deltar i Missing Peoples sökinsatser omfattas av en olycksfallsförsäkring från Trygghansa. Nedan kan du läsa om Trygghansas försäkringsvillkor. 

Försäkringstagare
Missing People Sweden

Försäkringsvillkor
Här kan du läsa mer om vilka försäkringen omfattar och under vilka omständigheter: Kollektiv olycksfallsförsäkring, Villkor 70:7

Anmäl olycka
Vid anmälan av olycka ring Trygghansa på 0771-111 500 och uppge ditt personnummer och avtalsnummer 54279