2022-04-26

Gladys smakfulla bjudning

Kommer ni ihåg auktionen tioårsjubilerande Missing People hade på Bukowskis i slutet av förra året där organisationens ambassadörer, med vänner,skänkt prylar som ropades ut och vars behållning av auktionen gick till verksamheten?

Lars Lerin skänkte en tavla, Björn Ulvaeus en signerad ABBA-box, Jill Johnson en signerad gitarr och paret Anders och Johanna Bagge ett par signerade hundskulpturer.

Gladys Del Pilar bjöd på sig själv och erbjöd sig att en kväll komma hem och laga en trerättersmiddag för fyra personer till den som bjöd högst.

Det senare gjorde Jonathans mamma Pia och hennes sambo Krister som bjöd 6 200 kronor - och sedan gav bort middagen som en förlovningspresent till Piasson Jonathan och hans sambo Alva.

För maskinoperatör Jonathan Landström och köksplanerare Alva GaliandoLinnér i Södertälje, med vännerna Henna Väkiparta och Niklas Trang, blev det förstås en oförglömlig kväll.

Gladys Del Pilar kom, fullastad med matlådor och matkassar och lagade under fyra timmar en fantastisk trerättersmiddag bestående av lätthalstrad tonfisk på en bädd av salladslök till förrätt, örtmarinerad lammracks med potatiskaka, rödvinssås och varma grönsaker till huvudrätt och gräddglass med friterade bananbollar på en ananas-och chilikompott toppad med karamelliserad majs till efterrätt.

Det blev en kväll som de två unga paren sent ska glömma.

- Vilken fantastisk kväll. Både sällskapet och maten. Tack för att vi fick komma, sa Niklas och Henna.
- Och att det var just du Gladys som var här. Vilken mat du bjöd på, sa Jonathan och Alva.

Ja, det blev ett minne för livet och något att både berätta om och visa bilder från för släkt och vänner på bröllopet i augusti nästa år.

Även ambassadör Gladys var nöjd med kvällen.

- Tack för att jag fick komma hit och laga mat och att Missing People fick den här fina gåvan. Skål!