2021-10-22

ABBA och Lars Lerin på Bukowskis - Unik auktion till förmån för Missing People

Bjud på en eftertraktad ABBA-box med alla fyras autografer, en akvarell signerad Lars Lerin, en signerad gitarr från Jill Johnson, två guldfärgade signerade hundskulpturer från Anders och Johanna Bagge samt en trerätters middag för fyra med Gladys Del Pilar som kock. Nu bjuder Missing Peoples sex ambassadörer in till en unik auktion på Bukowskis där fler kända konstnärer, artister och författare hängt på initiativet med egna exklusiva bidrag.

Till de senare hör konstnärerna Dan Wolgers, Martin Wickström, Helene Billgren och fotokonstnären Mats Bäcker, samt smyckesdesignern Efva Attling. Artister som ställt upp och bidragit är Håkan Hellström, Janne Schaffer och humorgruppen Galenskaparna från Göteborg. Även författaren Björn Ranelid finns med bland givarna.

–  Idén till en välgörenhetsauktion kom när Lars Lerin som ny ambassadör erbjöd sig att måla och skänka en tavla till organisationen. Där såddes ett frö till den auktion och insamling som mynnade ut i en större online-auktion på Bukowskis.

 – Många av konstföremålen vet vi på förhand att de har ett högt värde, men det ska också bli spännande att se vad ABBA-boxen går för, då de är högaktuella med ny musik. Något vi hoppas kan locka även internationella samlare, säger Claes Salomonsson, styrelsemedlem i den ideella sökorganisationen Missing People.

 Auktionen går live online på www.bukowskis.com den 22 oktober och avslutas den 31 oktober. Samtliga föremål, bilder och beskrivningar kommer att finnas tillgängliga i samband med att auktionen går live.

 – Det är glädjande att se hur många etablerade konstnärer som bidragit till denna auktion till förmån för Missing People och vi hoppas att samlingen i sin helhet bjuder på energisk budgivning, säger Lena Rydén, chef konst och specialist modern konst.

Pengarna från auktionen går oavkortat till Missing People vars verksamhet helt bygger på medlemskap, månadsgivare och sponsring.

För intervju och mera information kontakta presskontakt Claes Salomonsson på 0708-10 24 02 eller claes.salomonsson@missingpeople.se