2022-09-01

Armand Duplantis som ny ambassadör

"Jag har på nära håll sett hur svårt det är när en människa bara försvinner. Där gör Missing People en viktig samhällsinsats, inte minst som hjälp och stöd till de anhöriga"

22-årige Armand ”Mondo” Duplantis är världens just nu överlägset främste stavhoppare. Uppväxt i USA med en svensk mamma och en amerikansk pappa har han ändå valt att tävla för Sverige. Vid OS i Tokyo 2021 tog han guld och i våras vann han VM-guld inomhus på världsrekordet 6.20, samt i somras i USA även VM-guld utomhus och satte då nytt världsrekord igen. Nu med 6.21.

Mondo har sedan tidigare en stark koppling till Missing People sedan en av hans närmaste vänners mamma försvann spårlöst i juni 2018. Trots fortsatta sökinsatser finns ännu ingen förklaring till vad som hänt henne.

När sökinsatsen pågick som bäst visade Armand sitt starka stöd och sina känslor genom att skriva hennes namn på sin armled som han sedan visade upp inför världens tv-kameror i samband med en tävling.

–  Kan jag i min roll som ambassadör bidra och hjälpa andra som hamnat i samma livssituation så gör jag självklart det, säger Armand Duplantis.

Syftet med MPS:s ambassadörskap är att inspirera, engagera och skapa större kännedom om organisationen och på så sätt få ännu fler att stödja vår samhällsnyttiga verksamhet.

–   Våra ambassadörer är utvalda för att de har ett starkt engagemang och ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation. Jag är glad att Armand, som förutom sitt stora hjärta även är mycket folkkär, valt att stödja oss genom att bli en av våra stolta ambassadörer, säger vår styrelseordförande Samuel Persson.

Se videon när Armand berättar om sitt engagemang i Missing People.