2018-11-08

Den dag vår pappa försvann

I samband med Fars dag vill vi uppmärksamma alla pappor som är försvunna och deras anhöriga som lever i oro, ovisshet och sorg. Swisha valfritt belopp till 123 900 56 20 och märk insättningen med ”Far”. Spara ner bilden, skriv ut och ge bort till den du önskar på Fars dag. Din gåva gör skillnad!

 

Hans, 70, är försvunnen sedan den 8 augusti 2018 i Huddinge, Stockholm. Läs efterlysningen här.

”Den dag vår pappa försvann var en av de där riktigt varma och fina sommardagarna vi hade under 2018. Klarblå himmel. Strålande sol. En helt vanlig dag för de flesta som fortfarande njöt av lugna semesterdagar. Vi tror att vår pappa gav sig ut för att köpa en ny mobiltelefon.

Tre månader senare vet vi fortfarande inte någonting om vad som har hänt honom. I tanken har vi förstås gått igenom varje möjligt scenario som kan ha inträffat men vi ser ingen logik i något av dem. Ändå står vi här idag, vår pappa är borta, spårlöst försvunnen, och vi har ingen aning om var han är. Eller om vi någonsin kommer att få veta vad som har hänt honom, vilka tankar som for igenom hans huvud den där dagen eller vilka han kan ha stött på.

Dagen efter att pappa försvann kontaktade vi Missing People. Vi hade, som många andra, sett deras namn i tidningen i samband med omskrivna försvinnanden och tänkte att vi inte kunde ha något att förlora på att kontakta dem. I ärlighetens namn visste vi dock inte exakt vad de gjorde. Det blev emellertid direkt uppenbart, så snart kontakten var tagen, att de tog oss och pappas försvinnande på största allvar. De satte direkt samman en ansvarig projektgrupp och från den stunden har de stått vid vår sida i den här tuffa situationen. Vi har mötts av ett sådant stort och varmt engagemang att vi många gånger har stått mållösa inför det. Ideellt arbetande medmänniskor som avbröt sina egna semestrar för att arrangera sökinsatser för att hitta vår pappa. Redan dagen efter vår första kontakt med dem arrangerades de första skallgångsinsatserna i närheten av platsen där pappa senast sågs och på den följde ytterligare ett flertal, alla organiserade, kommunicerade och samordnade av Missing People. De fanns alltid fanns på plats för att leda de som var där för att leta och för att stödja oss anhöriga. De gav sig ut på egna sökningar och höll i kontakter med polisen. Vi alla inom den närmaste familjen känner en djup tacksamhet för det engagemang och den medmänsklighet som visats oss av Missing People. Tre månader senare står de fortfarande med oss i stort och smått.”