2021-10-04

En dag för anhöriga - Missing People sänder livestreamad stödgala på nätet

Den 6 oktober är det Nationella anhörigdagen. Det uppmärksammar den ideella sökorganisationen Missing People med att sända en timmes egen livestreamad stödgala på nätet.

Du kan själv följa sändningen av  En dag för anhöriga på organisationens hemsida www.missingpeople.se med start klockan 19.00. Programledare är Johanna Lind Bagge, en av Missing Peoples ambassadörer, som bjudit in ett antal gäster till studion.

I programmet får vi bland annat träffa två anhöriga som berättar sin historia och oron, känslorna och det fasansfulla när en släkting eller nära vän plötsligt försvinner. Vi får också möta nyckelpersoner inom Missing People som berättar om hur jouren arbetar, vad som händer vid en efterlysning och en sökinsats, hur kontakten med de anhöriga sköts och hur Missing People vill vidareutveckla sin verksamhet och fortsätta växa som organisation.

Med i studion finns också polis Anna Ullman från avdelningen vid Söderortspolisen i Stockholm som uteslutande jobbar med försvunna personer och som berättar hur samarbetet med Missing People fungerar i praktiken. 

Björn Ulvaeus, Jill Johnson, Lars Lerin, Anders Bagge och Gladys Del Pilar, Missing Peoples övriga ambassadörer, kommer alla att medverka i filmade inslag i sändningen. Den sistnämna, Gladys Del Pilar, kommer då också att för första gången framföra sin låt Your Life Matters som hon specialskrivit till Missing People och som hon i en egenproducerad video framför i duett med vännen och artisten Jan Johansen.

­– Vi är idag lika mycket en organisation som ger stöd och hjälp till de anhöriga som en sökorganisation. Därför vill vi på vårt speciella sätt uppmärksamma den här dagen, säger Samuel Persson, styrelseordförande i Missing People.

Programmet, som är ett samarbete med Zellma studio och Adoveo, är samtidigt en insamlingsgala till organisationen där tittarna via swish eller QR-kod enkelt kan ge sitt stöd till Missing People.

Programmet går även att se i efterhand.

Läs mera på www.missingpeople.se

 
För intervju och mera information kontakta presskontakt Claes Salomonsson på 0708-10 24 02 eller claes.salomonsson@missingpeople.se För att komma i kontakt med verksamhetsledaren på din ort se https://www.missingpeople.se/sv/press/