2021-04-06

Försvunnen : Handbok i att hitta en medmänniska

Den prisbelönta journalisten Åsa Erlandsson har skrivit en bok som kan rädda liv. Hur hittar du en försvunnen person? Och hur blir du själv hittad om du gått vilse? 

Varje år anmäls tusentals personer försvunna. Förr var sökandet främst en uppgift för polis och räddningstjänst, men idag är Missing People en folkrörelse som engagerar människor över hela landet. Via sociala medier kan hundratals människor blixtsnabbt samlas till skallgång. 

Med stöd och kunskap från Missing People och Polismyndigheten har Åsa Erlandsson skrivit en bok som täcker allt kring försvinnanden. Arbetet har revolutionerats tekniskt, men det är också en fråga om arbetsmetoder och psykologi. Vem är det som har försvunnit? Varför? Vilken miljö handlar det om? Väder och terräng tillsammans med ålder och fysiskt och psykiskt tillstånd hos den försvunne avgör om det är en kamp mot klockan. Hur arbetar polisen? Varför väljer någon att självmant försvinna? Vad säger forskningen? Vilka myter plågar oss i onödan? Vad händer med de gåtfulla försvinnanden som aldrig klaras upp? Boken är fylld med fakta, berättelser och konkreta råd.

Med den här boken – som säljs till förmån för Missing People – är du bättre rustad att hitta en försvunnen medmänniska och att själv bli funnen om du gått vilse.

Boken finns på bibliotek men kan också beställas till specialpris från Missing People.