2021-02-15

Jill Johnson stöttar Missing Peoples arbete

Jill Johnson ny stolt ambassadör

Hon gör därmed sällskap med de tidigare ambassadörerna Björn Ulvaeus och Gladys Del Pilar.

 Hon är född och uppvuxen i Ängelholm och debuterade på en countrygala i Danmark redan som 14-åring. Det stora genombrottet kom med segern i svenska Melodifestivalen 1998 där hon deltog med låten Kärleken är. Den låten var en klassisk ballad, fast mest känner vi Jill som Sveriges främsta countryartist och riktigt populär och folkkär blev hon med tv-programmet Jills veranda från countryns hemstad Nashville som visats tre säsonger i svensk tv och där hon 2014 fick priset för såväl Årets kvinnliga programledare som Årets realityprogram vid Kristallengalan.

Efter otaliga plattor, turnéer, krogshower, tv-program och filmer blev 2020 året då Covid-19 gjorde att allt fick skjutas på framtiden. Istället ägnade Jill Johnson fjolåret åt att skriva nytt material och att utbilda sig till sommelier. Samt att som nu också stödja MPS genom att bli deras ambassadör.

MPS styrelseordförande Magnus Idebro säger att syftet med ambassadörskapet är att inspirera, engagera och skapa större kännedom kring organisationen och på det sättet få ännu fler att stödja Missing People och dess verksamhet.

 –   Jill Johnson visar som våra övriga ambassadörer ett stort engagemang i allt hon gör och hon har ett stort hjärta för människor som hamnar i en svår situation. Jag är stolt över att hon valt att stödja oss och vår samhällsviktiga verksamhet, säger Magnus Idebro.

Läs hela pressreleasen här.

Se videon där Jill berättar om ambassadörskapet här.