2020-10-06

Information till vilseledda företagare

Det har kommit till vår kännedom att andra organisationer använder vårt namn i syfte att värva företagssponsorer. Vi tar starkt avstånd från detta och beklagar djupt att företagare känner sig vilseledda och bedragna. 

Missing People har 90-konto och står därmed under strikt kontroll från Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att de pengar ni bidrar med verkligen kommer till den användning och nytta som det är tänkt. En rekommendation är att undvika organisationer som inte har 90-konto om du inte är väl insatt i hur pengarna används. Tyvärr finns idag många organisationer och företag som missbrukar och utnyttjar dem som vill ge stöd till verksamheter som exempelvis Missing People.

Tveka inte att höra av dig ifall du har några frågor genom att mejla kansliet på info@missingpeople.se.  Läs mer om hur du som företagare kan stötta Missing People här

Så bestrider du en felaktig faktura

Om du fått en faktura på något du lurats att beställa, inte beställt, eller som inte stämmer med det du anser att ni kommit överens om, kan du alltid bestrida betalningsansvar.

Att ”bestrida” betyder att du meddelar motparten att du inte tänker betala och förklarar varför. Det är viktigt att du skriver vad du vill att motparten ska göra, som att avskriva kravet eller rätta det som inte stämmer.

Du måste alltid bestrida om du inte tänker betala en faktura. Du bör bestrida så snabbt som möjligt, och på ett sätt som ger dig ett ”kvitto” på när du gjort det och vad du skrivit. Att skicka e-post är oftast det bästa sättet.

En bestridd faktura kan gå vidare till inkasso och kronofogden. Det görs ingen kontroll av riktigheten i kraven och så länge du bestrider fakturan i varje led riskerar du ingen betalningsanmärkning. Läs mer om detta hos Konsumentverket.