2020-09-02

Missing People stöttar Blekingepolisen

Under vecka 36 har Missing People kallats in för att, tillsammans med Kustbevakningen och Marinen, assistera Polisen i det intensifierade sökandet efter 57-årige Mikael som saknas sedan den 25 juli. Sökandet kommer att ske på land, på öar och till havs och kommer att pågå dygnet runt. Polisen kommer använda sig av hundar, drönare och dykare – och har infört ett flygförbud över centrala Karlskrona och stora delar av skärgården. 

Missing People kommer att medverka i sökandet med interna resurser, vilket innebär att vi inte kommer att kalla till några sökinsatser med hjälp av allmänheten.
Vi kommer i första hand att söka av öar, kobbar och skär med hjälp ett tjugotal av våra egna sökare som kallats in från olika delar av landet.
- Det har inte skett en så här stor sökinsats i Blekinge på överskådlig tid, säger Magnus Bergman, som är lokalpolisområdeschef i Karlskrona.
 

Vi känner oss både stolta och hedrade över att Polisen
 i Blekinge ser det som en självklarhet att använda sig av våra resurser, erfarenheter och kunskaper i en insats av detta unika slag.  

Vi kommer inte att uttala oss eller lämna några kommentarer kring ärendet, då vi arbetar under Polisens direktiv och följer förundersökningssekretessen. Samtidigt så uppmanar vi allmänheten att kontakta Polisen på 114 14 om man har någon information som kan leda till att Mikael återfinns.
 

Syntolkning: Bild föreställer karta över Karlskronas skärgård där flygförbud råder.

Bilden är lånad av Polisen.