2021-02-18

Lars Lerin som stolt ambassadör för Missing People

Den värmländske konstnären Lars Lerin är ny ambassadör hos oss och gör därmed sällskap med de tidigare ambassadörerna Björn Ulvaeus, Gladys Del Pilar och Jill Johnson.

Han är Sveriges främste akvarellmålare och hans egen konsthall på Sandgrundsudden i Karlstad är i dag det mest besökta turistmålet i Värmland.

Lars Lerin har också blivit folkkär för sina öppenhjärtiga Sommar- och vinterprat i Sveriges Radio och tv-programmen Vänligen Lars Lerin (som han vann en Kristallen för) och Lars Lerins lärlingar.

Hans popularitet kröntes i vintras när han fick äran att tända ljuset på julafton som Årets julvärd i SVT.

Att Lars Lerin nu bestämt sig för att stödja sökorganisation Missing People genom att bli en av deras ambassadörer är för honom en hjärtefråga.

Han säger att han inte tänka sig något värre att när en anhörig eller vän bara försvinner och kallar MPS ”en livsviktig organisation” som han vill stödja på alla sätt han kan.

 –  För länge sedan hade jag en vän vars bror försvann. Om Missing People hade funnits på den tiden så kanske det hade kunnat göra skillnad, säger Lars Lerin i en kommentar.

Syftet med ambassadörskapet är att inspirera, engagera och skapa större kännedom och på så sätt få ännu fler att stödja Missing People och dess samhällsnyttiga verksamhet.

–   Våra ambassadörer är alla utvalda för att de har ett starkt engagemang och ett stort hjärta för människor som hamnat i en svår situation. Lars Lerin uppfyller alla de kraven och jag är stolt att han valt att stödja oss genom att bli en av våra ambassadörer, säger MPS:s styrelseordförande Magnus Idebro.

Se Lars berätta om ambassadörskapet här.

Läs hela pressreleasen här.