2018-08-10

Meddelande till uppringda företagare

Vi har blivit informerade av företagare att de blivit uppringda av säljare som hävdat att de kommer från Missing People. Efter några dagar har de fått en faktura från en helt annan organisation och känner sig därför givetvis lurade.

Vi tar starkt avstånd från detta och ber er kontakta oss om ni misstänker att ni blivit lurade eller fått samtal enligt ovan.

Är du osäker på vem du pratar med i telefon, be säljaren mejla dig. Om avsändaren är sales@missingpeople.se eller annan avsändare med @missingpeople.se på slutet så är det någon från oss du talat med.

Missing People har 90-konto och står därmed under strikt kontroll från Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att de pengar ni bidrar med verkligen kommer till den användning och nytta som det är tänkt. En rekommendation är att undvika organisationer som inte har 90-konto om du inte är väl insatt i hur pengarna används. Tyvärr finns idag många organisationer och företag som missbrukar och utnyttjar dem som vill ge stöd till verksamheter som exempelvis Missing People.

Tveka inte att höra av dig ifall du har några frågor genom att mejla kansliet på info@missingpeople.se. Vi lovar att svara så snabbt vi bara kan.